2005.11.16-12.05 Ázsia
Nászutas kalandozások

A nagy utazas
Rohanas, orom, konnyek, korrupcio
Angkor
Siem Reap es kornyeke
A fovaros - Phnom Penh
Reppenes Kuala Lumpurba
Kulala Lumpur fellol le es lerrol fel
Irany a dzsungel
Az esoerdo melyen
Vissza az egigero kukoricakhoz
Hat Yai, Surat Thani (hasmenes?)
Kimaradt, de kozben eszembe jutott
Ko Pha Ngan, tenger, palmafak
Szaguldas, tengerpart, gyumolcs-shakek
Welcome to paradise
Ko Tao-i lotyoges
Assetom, hany filmet lattunk
Vasarlas mindhalalig
Utolso nap. Bruhuhuuu
2005.12.3 Vasarlas mindhalalig">2005.12.3 Vasarlas mindhalalig

Mivel tegnap este mar csak egy nyavalyas ablaktalan szobat talaltunk, reggel kaptuk magunkat es elmentuk a Khao San utcatol ket saroknyira levo Boworn guesthoseba, amit tegnap reklamozott egy hajcsar neni. Utkozben meg be-be neztunk mas hotelekbe is, de mindenutt tele voltak. Viszont a Bowrn korrekt, tiszta hely es volt ures szobajuk. Kivettuk 1.5 napra, hogy vasarnap estig ott terpeszketethessuk a sok cuccunkat es nyugodtan tudjunk bepakolni. Normalisan delig le kene adni a szobat, de igy meg estig a mienk.

Ez utan fogtunk egy taxit es elhuztunk a Siam Center nevu bevasarlokozpontba. Hat eleg nehez arujuk volt. Meg egy vacak tricska is vagy 4000 bath volt. Csupa tulmarkas cuccok. Innen gyorsan leleceltunk es atmentunk a Siam Square nevu bevasarlo, mozi, stb utcakba. Itt reggel 10:30 leven meg eleg zsenge volt az elet es amikor mar vagy a harmadik taxis ajanlotta, hogy menjunk el megnezni az Export Market-et, nincs messze, utana, meg visszajohatunk, addigra itt is felebrednek a nepek.

Eloszor azt hittuk az Export Market egy nagy piac, ahol helyi, foleg hendycapesek altal kezzel gyartott kutyafuleket arulnak. Kesobb kiderultm hogy az egesz 99 szazaleka ekszerekre oszpontosul. Fegyveres orok az ajtonal, bent millio szep kosztumos, oltonyos idegenvezetonek tuno aszisztens.A bejaratnal ingyen ital, aztan pedig minden turistat, mert csak azok voltak ott, kovetett egy ilyen ‘aszisztens’ es probalt rasozni barmilyen ekszert. Aranyat, ezustot, gyemantot (delafrikabol). Az egyik teremben ott ult vagy 20 mukso, es kalapatak, faragtak az ekszereket. Szoval korbejartuk a kiallitott cuccot, megcsodaltuk mi mindent lehet kezzel gyemantbol es aranybol legyartani, kozben pedig folyamatosan utasitgattuk vissza az ‘aszisztenasszonyunk’ ajanlatait, akinek kis ido utan latszott az arcan, hogy csak udvariassagbol kedves, de legszivesebben megskalpolna minket, mert nem vettunk semmit, ezert neki nem csurran-cseppen semmi. Egyem a szivet a bambajanak:)

Egy huszasert visszataxiztunk a Siam Square kornyekere, de most az MBK-nel tetettuk ki magunkat. Itt bevasaroltunk harom eve is. Hat most is levett a labunkrol. Akkora plaza, hogy estere sem tudtuk, hogy melyik reszen jartunk mar es hol micsoda van. De a vasarlas sikeresnek mondhato, a vege fele mar alig birtuk cipelni  a taskainkat. Pedig most meg a fenykempezot sem vittem, Nomi rotyijeben volt minden kellekunk: Thailand konyv, kotszer a labamra, honalj sprej, parfum, szemspiral, kisollo, nagy ollo, balta (nem baltazar), sator, kezi furesz es minden ehhez hasonlo, ami egy noi taska elmaradhatatlan kelleke:)