2005.11.16-12.05 Ázsia
Nászutas kalandozások

A nagy utazas
Rohanas, orom, konnyek, korrupcio
Angkor
Siem Reap es kornyeke
A fovaros - Phnom Penh
Reppenes Kuala Lumpurba
Kulala Lumpur fellol le es lerrol fel
Irany a dzsungel
Az esoerdo melyen
Vissza az egigero kukoricakhoz
Hat Yai, Surat Thani (hasmenes?)
Kimaradt, de kozben eszembe jutott
Ko Pha Ngan, tenger, palmafak
Szaguldas, tengerpart, gyumolcs-shakek
Welcome to paradise
Ko Tao-i lotyoges
Assetom, hany filmet lattunk
Vasarlas mindhalalig
Utolso nap. Bruhuhuuu

2005.11.20 Ut Phnom Penhbe

Minden nap egy fel oraval elobbre toltuk a kelest. Eloszor 6:30, aztan 6, ma pedig 5:30. Az nagyon koran van am,foleg ha az ember elozo este nem tudott elaludni:) Nem baj, sikerult. Afuvar is meg lett. Kicsit izgultunk, mert mar tegnap 6-kor arraebredtunk, hogy dorombolnek. Gondoltam, na megyunk bortonbe, rajottek, hogy nem volt fenykepunk:) De nem, a szallodas tag volt es aszonda csaka fuvar jott meg a hajohoz. Elmagyaraztuk, hogy mi nem szombatra, hanemvasarnapra vettuk a jegyet, de azert izgultunk, hogy masnap iseljonnek-e. Eljottek, kivittek a hajohoz.

Sokan voltak az Express Boaton, mi foglaltunk magunkak egy kisteruletet a teton. Jo helyunk volt, a teton a legnagyobb es megarnyekban is volt. Az ut 6 ora hosszu feszkelodes, fetrenges,szonyokalas, olvasas es nezelodes egyvelege volt. Vegulis elveztuk,nagyon szep volt a kilatas. Eloszor a tavon vagtattunk vegig, nagyvolt, mint a tenger, se vege, se hossza. A kozepen meg hullamzott is,ugyhogy akik par meterre mogottunk ultek, jol befrocskolodtek, csuromvizesek voltak.

Ketto korul megerkeztunk Phnom Penhbe, a fovarosba, megtetunk300-400km-t (hajon). Itt taxisok, tuktukosok es szallodahacsarok hadavart. Jo, hogy a ruhat le nem teptek rolunk. Mi nem sokat gatyaztunk,megegyeztunk egy taxissal, hogy 3 dolcsiert elvisz a kiralyi palotatol nem messze vala Guest Housba, ha nem tetszik tovabb visz, amig nemtalalunk valami jot. Az ut rovid volt, rogton az elso Okay Guest Housemegfelelonek bizonyult.

Szinten nagyon szep kis takaros, tiszta hely. A szemelyzet jol beszel angolul, kedves. Osszekapjuk magunkat es huzunk a S21 -es muzeumba. Ez egy iskola, ahol a voros khmerek egy bortont csinaltak….. Ezt ugy latszik megint nem erkezem befejezni:)
Este muzeum, pagoda es varosnezes volt a program..
Ehes lettem, folyatom az irast legkozelebb.
Holnap repulunk Kuala Lumpurba.