2005.11.16-12.05 Ázsia
Nászutas kalandozások

A nagy utazas
Rohanas, orom, konnyek, korrupcio
Angkor
Siem Reap es kornyeke
A fovaros - Phnom Penh
Reppenes Kuala Lumpurba
Kulala Lumpur fellol le es lerrol fel
Irany a dzsungel
Az esoerdo melyen
Vissza az egigero kukoricakhoz
Hat Yai, Surat Thani (hasmenes?)
Kimaradt, de kozben eszembe jutott
Ko Pha Ngan, tenger, palmafak
Szaguldas, tengerpart, gyumolcs-shakek
Welcome to paradise
Ko Tao-i lotyoges
Assetom, hany filmet lattunk
Vasarlas mindhalalig
Utolso nap. Bruhuhuuu

2005.11.16 A nagy utazas

Szerda- egy kis munka, csekk vasarlas, pakolas… 6:15. Megyek, hivom a taxit, asszem 6:45-re…Cekjete prosim, ste 20-ty v poradi… U-uuu, valahogy sokan akarnak ma taxizni. Nem baj, van meg eleg idonk. A neni aszondta, 10 perc mulva itt lesz a kocsi.

Tiz perc mulva lent toporgunk pulcsikaban a bejaratnal. Esik, ezert csak az orrunk veget toljuk ki. Hol ez a taxi?! Eleg hideg van… 5 perc… 10 perc, aa megerkezett! Prominte, vsude jsou zacpy, dnes je fotbal… Aha, meg meg holnap unnepnap, ugyhogy aki nem focira, az chalupara megy:) Nem baj, van bo ket orank az indulasig. Pofog a taxi, halad a sor. Halad, de hogyan?! Epp egy nyugdijas, tolokocsis neni, infuzioval a kezeben huz el mellettunk :) Nem baj, a fo hogy haladunk.

Epp a Magistrala alatti aluljaroban nyomulunk, mikor elottunk par autoval baijgsz egy koppanas - karambol. Elottunk havaria, mogottunk millio auto, vagy itt alszunk, vagy futva megyunk, vagy mi :) Egy kis ido mulva kiderul, hogy a masik savban tortent a halalt es nagyobb kart sem okozo koccanas. Totyogunk tovabb…

Nomi a repuloteren levelet ir aJezuskanak

kb 45 perccel az indulas elott megerkezunk a repterre, szaladas WC-re:), becsomagoltatjuk a nagy hatizsakot, check-in, utlevelvizsgalat es a vilag ket legnyugodtabb emberenek kinezo par setal az A8-as gate-hez. A rontgennel sipolok, a szep egyenholgy mogul elougrik egy pasi es elkezd szkennelni. Mondom neki, hogy mer nem a kolleganoje kezel, erre csak vigyorog es jol letapogat :)

Par perc mulva mar a gepen ulunk. Sima rutin repules:) Az atszalas viszont izgalmas lesz, csak 45 percunk van atlihegni a Csarlszdegol B2-bol a C2-be. Mikor kiszalunk, egy cetlit szorongato ember all egy jobbkanyarban es blabla-Singapur szavakat kiabal. Mar el is mentunk mellette, mikor borotvaeles elmenkbe felvilagosulas tor: a blabla talan Bangkok lenne? Megkerdezzuk - igen! , aki Bangkokba megy, annak keves eselye van elerni a C2-be, ezert mivel o nagyon jo sofor, ot perc alatt odafuvaroz minket… Beulunk a furgonba es par perc mulva az Erfranc Bangkoki jaratara tolakszunk fel 200francia es mindenfele mas utassal egyutt. Kenyelmes gep (airbus A 340-300), jo a kaja, van vidio, game, meg miegymas. Meg fuldugasz es szemtakaro vagymi is van:) Olvasunk, filmet nezunk, gondolkodunk (csak ugy ulunk es uveges szemekkel nezunk a semmibe), de legfokeppen orulunk, mert nagyon jo kis kirandulas lesz.